Leírás
Promix Aqua Uni pellet
Az Aqua Uni pelletek több ponton eltérnek beltartalmi mutatóban az Aqua Classic pelletekhez képest. Használhatósága sokrétű, tavasszal és ősszel kevés a hozáférhető fehérje a vizekben, így ezekben az időszakokban nagyon magas fokú csalogatóhatással bír, az egyébként kiemelkedő teljesítményéhez képest is.
Fehérjetartalma kifejezetten magas, 45%. Ennek nagyrészét a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő spanyol halliszt, állati, barofiból származó fehérjék illetve vérliszt adja.
Természetesen ez a pellet is tartalmaz növényi összetevőket is. Itt is mutatkoznak azonban eltérések, a búza, és a repce mellett napraforgó-koncentrátum teszi különösen értékessé és tápanyagdússá a halak számára. Ezek garantálják a pellet megfelelő szénhidrát és rosttartalmát, valamint a könnyű emészthetőségét.
Az esszenciális zsírsavak nagyon fontos szerepet töltenek be a halak tápanyagszükségletében, ehhez jutnak hozzá ugyanis a legnehezeben a víz alatt, természetes táplálékból. Ebből adódik, hogy azok a táplálékforrások, amikben ezek az értékes zsírok megtalálhatóak, a legkeresettebbek a víz alatti világban. A pelletben 2 féle is helyet kapott ezekből, a halolaj valamint a repceolaj, melyek tökéletesen kiegészítik egymást.
A fentiekből látható, mennyire teljes értékű táplálékforrás ez a pellet. Ez teszi teljes mértékben kikerülhetetlenné a halak számára.
Az Aqua Uni pellet jó nedvszívó képességű, ezért könnyedén aromázható bármilyen folyékony, vagy vízoldékony aromával, a csalógatóhatás további növelése érdekében. Ez azonban nem feltétlenül szükséges, alapvetően markáns, halas illata van.
Vízbe érkezve kifejezetten gyorsan bont, percek alatt behúzza a halat a közelből. Ez persze nem azt jelenti, hogy a pellet gyorsan feloldódik, csupán a halak számára érzékelhető összetevők kezdenek nyitni, és szétszóródni a környéken.
Ajánlott önmagában jégolvadástól a vizek befagyásáig, de a nagyon felmelegedett vizekben már érdemes Aqua Classic pelletekkel keverni.
Célhalak: ponty, kárász, keszegfélék, compó és még az amúr is.