Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Nyelv
Hungarian hu
English en
Pénznem

Sülyedő Morzs vs Angol Morzsa - Erdei Attilával

Erdeit Attilát kérdeztük a Sülyedő Morzsa és az Angol Morzsa közötti különbségekről és használatáról

Szervusz Attila,

Az elmúlt időszakban elég sok kérdés érkezett be hozzánk azzal kapcsolatosan , hogy mi a különbség a Süllyedő Morzsa és az Angol Morzsa között . Ezt a kérdést szeretnénk letisztázni, és ehhez kérjük a segítséged .

Az első kérdésünk : mi is pontosan a morzsa , hogyan készül ?

Erdei Attila : Lisztből, vízből, tulajdonképpen egyfajta kenyértésztából készül némi színezék hozzáadásával.

Mi az Angol morzsa és a Süllyedő morzsa közötti különbség ?

Erdei Attila : Fajsúlybeli különbség van közöttük, az angol morzsa egy könnyebb szerkezetű, kenyértésztából készül, ezáltal lassabban süllyed, egy része lebeg vízközt, így keltve fel a halak figyelmét.

A süllyedő morzsákat áramló vagy folyóvízeken szoktuk használni, mikor az a cél, hogy az áramlás ellenére ottmaradjon az etetés területén. Ez egy tömörebb, szinte tarhonyaszerű anyag.

Milyen helyzetekben, vizekben, vízmélységeknél, vízhőmérsékletnél javaslod az egyik illetve a másik termék használatát ?

Erdei Attila : Az angol morzsát első sorban vízközti keszeghorgászathoz tudnám javasolni, lényeges lehet a színe, sárga, piros, barna, vagy ezek keverékét használhatjuk az etetőanyaghoz adalékként. Ezek a lassan süllyedő, lebegő morzsaszemek elsősorban dévér, bodorka, karikakeszeg horgászatánál lehetnek hasznosak, de nyári időszakban, főleg mélyebb állóvízekben vízközt tartózkodó pontyok csalogatóetetésésre is alkalmas lehet.

Ezzel szemben, a süllyedő morzsa, elsősorban folyóvízi horgászatban, lassú áramlású csatornák horgászatánál, ill. nagyfelületű áramló állóvízek horgászatánál bír jelentőséggel. Szinte az össze békés hal kedveli ezeket az adalékokat.

Izében van különbség közöttük ?

Erdei Attila : Ezek alapvetően kenyérmorzsák, mint mondtuk színben lehetnek eltérőek, de ízben az enyhén sós kenyér íz jellemző rájuk. Bizonyos esetekben édesítőszerrel ez módosítható.

Milyen halak horgászatánál érdemes az etetőanyaghoz keverni illetve milyen arányban ?

Erdei Attila : A megfelelő arány általában 5-15 % és általában a cél ezekkel a morzsákkal az, hogy darabosabbá tegyük az etetőanyagot velük, nagyobb szemcséket is találjanak a halak az etetésen. Ebből következik, hogy keszegfélékből a nagyobb testűek szelektálására alkalmas ill. a pontyhorgászatban szoktuk még használni.

 

Attila, köszönjük szépen a Vásárlóink illetve a Fishingoutlet.hu csapata nevében, hogy segítettél megválaszolni illetve kitisztázni ezt a témát !

Ismételten Gratulálunk neked a 2019 es évben elért sikerekhez és köszönjük a nyitottságot amivel megosztod a tudásodat illetve tapasztalataidat a horgászokkal .  Sokat tanulunk tőled !

Erdei Attila : Köszönöm  smiley  !

MAROS MORZSÁK ITT  TALÁLHATÓAK : https://www.fishingoutlet.hu/brand-new-236/maros-2019-szortiment-256/mikropellet-angol-morzsa-289